Så du tror du vet alt?


Du tror virkelig du har peiling på alt mulig!

Kunne du ikke bare holde kjeft og la andre prate ferdig noen ganger? Slutte å tro at du har svaret på alt, at du vet alt om alt og alle - alltid? 

Hva med å holde kjeft, lytte og la andre prate ferdig? Har du prøvd det? Eller hva med å slutte å avbryte hele tiden? Det å avbryte, det er du virkelig god på.

Er det mulig for deg å innta "lytte-rollen"? Klarer du det? Jeg tviler. Noen ganger blir jeg faktisk drittlei deg. Jeg beklager, men sånn er det. Jeg mener det ikke, men det blir litt mye noen ganger. Jeg beklager det.

Men si meg, helt ærlig, tror du virkelig selv at det er slik at du til enhver tid vet best om alt? Er du litt åpen for at det, i det minste noen ganger, kan finnes andre som vet bedre? Jeg håper det, for din egen del.

Det kan ikke være bra å tro så godt om seg selv til enhver tid? Jeg blir litt bekymret for deg. Om man kan bevise at du tar feil i dine uttalelser, så mener du likevel at du vet best. Alltid.

Du vet til og med bedre enn personene det gjelder. Det verste er jo at du sier det til de det gjelder også, du lar de tydelig få vite at du mener du vet bedre enn dem. Det er nok ikke alltid så smart er det vel?

Om jeg har opplevd en ting, hvordan kan du da vite bedre enn meg hvordan det var for meg? Jeg skjønner ikke det... Som om jeg skulle vite bedre enn deg hva du spiste i går og hvordan det smakte!!!

Du er god på å late som om du har greie på ting som du overhodet ikke har peiling på, med stor overbevisning både for deg selv og for andre. Hvorfor gjør du det egentlig? Hva vil du oppnå med det?

Jaja, du får nå bare leve i troen på at du vet alt og best. Men jeg lover, det er ikke det som gjør deg viktig for andre. Det er det du har med deg av godhet i hjertet ditt og normal folkeskikk som gjør at du betyr mer for andre. At du er den du er, uten å "late som" noe som helst.

Jeg vet ikke bedre enn alle. Ikke vil jeg det heller. Jeg vil ikke vite alt om alle og enhver, det kan ikke være bra. Jeg tror det er greit nok å slippe å vite alt om alle. Det er iallefall helt greit for meg at det er som det er.

Men lykke til da du...din "utlærte bedreviter". Du som vet alt og best til enhver tid. Du som ikke eier nok selvinnsikt til å se at det der slett ikke er så bra som du tror og ønsker.

Jeg vil heller være litt "dum", være den som ikke vet alt. Hadde jeg visst alt, hva mer skulle jeg lært da? Tenk så kjedelig det hadde blitt om man ikke hadde mer å lære i livet...

Det visste du nok ikke; at jeg har gjennomskuet deg på dette? Men det har jeg altså. Mange andre har også gjort det. Vi ser og vi hører deg godt. Vi vet nemlig godt hva to pluss to er. 

Alle lærer vi noe, forhåpentligvis gjennom hele livet. Ingen vet alt og godt er jaggu det! 

 

~ Anne Lise ~

Takk for din tid <3


 


#bedreviter #vitebedre #selvtillit #størreenn #bedreenn #vite #vet #tro #innbille #større "bedre #best #lære #vitebegjærlig #lærevillig

 

 

10 kommentarer

Anne Grethe

29.06.2016 kl.00:17

Det finnes noen av dem ja :)

Anne Lise

30.06.2016 kl.00:22

Anne Grethe: Det gjør nok det. :-)

Søtmonsen :))

29.06.2016 kl.00:46

Hehe, ja du sier noe :) Jeg kan ikke å avbryte folk jeg :P Jeg MÅ alltid vente til de er ferdige med å snakke :P

Men ser det er så mange som ikke har lært seg folkeskikk, og da begynner jeg å tenke sånn at, holder folkeskikk på å dø ut? Er det ikke så nøye lenger? ;o Er folk bare blitt slike bedrevitere og egoister? ;o Føles slik noen ganger.

Anne Lise

30.06.2016 kl.00:23

Søtmonsen ): Kanskje du har ett poeng der; holder folkeskikken på å dø ut?

tanketromling

29.06.2016 kl.06:42

Huff, jeg er jo en sånn som du beskriver. Jeg tror jeg vet alt. Det er derfor jeg blogger. Da kan folk skru meg av.

Anne Lise

30.06.2016 kl.00:25

tanketromling: hehehe. Tror ikke helt du er det. Men som du sier, da kan folk velge å skru deg av. Man må nesten godta at noen er slik, selv om det til tider kan være irriterende. Alle, absolutt alle, kan vel oppfattes som irriterende innimellom? :-)

frodith

29.06.2016 kl.06:42

Irriterende med folk som avbryter mye :-( Jeg tror noen bare ER sånn, som du sier. Og mulig hun/han ikke da kan endre seg så mye, men ER sånn...Så må man holde ut med personen, eller la være å omgåes... Eller si fra direkte, og si hva det gjør med folk rundt personen.

Anne Lise

30.06.2016 kl.00:26

frodith: Så enig med deg. Man må godta folk som de er, eller fortelle de det direkte. :-)

Margrethe Hjertaas

29.06.2016 kl.20:22

Å ergre, ergre når folk ikke kan vente på tur....... Det er nok bare sånn noen er ja..... <3

Anne Lise

30.06.2016 kl.00:26

Margrethe Hjertaas: Ja, noen er nok det :-)

Skriv en ny kommentar

Anne Lise

Anne Lise

41, Hitra

Jeg er opprinnelig fra Hitra i Sør-Trøndelag, men flyttet til Fet her på Østlandet for 13 år siden. Her bor jeg sammen med min kjære samboer og vår flotte datter. Jeg har passert 40 og synes at tanker og meninger om livet eller andre ting kan være verdt å få skrevet ned noen ganger. Livets skole er også en skole. E-post: alhj@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits