Refleks - en billig forsikring for egen og andres sikkerhet!


Er det flaut å bruke refleks? Jeg håper virkelig ikke det! 


 

Refleksdagen var den 20.10 i år. Jeg synes refleksen burde hatt sin egen dag hver eneste dag nå i mørketiden.

Fortsatt i 2016 hvor det er så åpenbart og så opplyst om viktigheten av å bruke refleks, så er det altfor mange som ikke gjør det! Hvorfor i alle dager er det sånn?

Vær så snill, alle som kan bidra til at det å bruke refleks ikke skal være flaut! Gjør det dere kan! Jeg vil nå heller påstå at det er flaut å ikke bruke refleks. Det burde være skikkelig dritflaut! 

Tenk hvor mye en refleks faktisk utgjør av det å gjøre ditt barn eller deg selv synlig i trafikken! Det kan være at nettopp den refleksen redder ditt eller andre sitt liv.

Det finnes mange grunner til å bruke refleks; mange flere enn å ikke gjøre det. Skal du lære dine barn å bruke refleks, så vis dem det ved å bruke en selv også. 

Jeg viser min datter hvor viktig det er ved å si (og gjennomføre) at vi tar på refleksvest fra bilen og inn til skolen på mårran. Det er igang med å bli en vane for oss og det er bra. 

Refleksvest; ingenting gjør deg vel mere og bedre synlig enn den. Jeg kunne tenke meg å ha mange refleksvester / reflekser liggende i bilen.

Hadde jeg hatt noen liggende i bilen ville jeg delt ut til de jeg møtte på min vei, mørkledde og omtrent usynlige som mange fortsatt er i høst- og vintermørket.

Jeg gir deg heller en refleks eller to enn å kjøre på deg fordi du ikke gidda å ta på en selv. Du har selv ett ansvar for å gjøre deg synlig i trafikken, husk det.

Men husk også på; om jeg skulle være så uheldig å kjøre på deg fordi du ikke gidda å være ditt ansvar bevisst, så er det jeg som vil få skylda og betale for dine "dumheter"! Er det rettferdig syns du? 


 

BRUK REFLEKS - DET GJØR DEG SYNLIG OG REDDER LIV.

Det er en billig forsikring med en uvurderlig verdi

 

Med de beste ønsker om å gjøre deg bevisst på din egen og andres sikkerhet; 

☆ Klemmer fra Anne Lise ☆

 

☆ Nyttige linker:

* Trygg Trafikk; link her.

* Trygg Trafikk sin oversikt over hvor du kan kjøpe reflekser; her.


#refleks #refleksvest #mørket #høstmørket #vinter #trafikk #sikkerhet #forsikring #synlig #synliggjøring #ansvarsbevisst #tryggtrafikk #reflekser #blisett 

6 kommentarer

Lis inger

26.10.2016 kl.00:55

Må bare si det så enkelt som jeg har lært mitt kjære bonusbarn. Er det kult og leve? JA! Da er det kult med refleks og.

For så og kjøre rundt med henne og vise henne HVOR viktig det er med refleks. Ved og treffe barn, voksne og dyr ikke minst med og uten refleks. Hvor jeg dimmer lys og bruker fylt lys. Og hvor jeg har på park lys for og vise henne hvooor farlig det er uten. Dette er noe ALE BARN OG FORELDRE BURDE GJØRE! Mener jeg. Det er trossalt kult og leve og teit og vær dø!

Så bra innlegge 😊👏🖒

Anne Lise

26.10.2016 kl.21:48

Lis inger: Takk for hyggelig respons ??

Margrethe

26.10.2016 kl.07:04

Tommelen opp! Og en flott oppfordring til 0 bruke huet i mørket! Takk <3

Anne Lise

26.10.2016 kl.21:48

Margrethe: Selv takk. :-)

Christine Drage

26.10.2016 kl.07:25

Kjempe bra innlegg! Vi har både refleks til oss, hunden og barnevognen :-)

Anne Lise

26.10.2016 kl.21:49

Christine Drage: takk - ja, man må ikke glemme vogner og kjæledyr <3

Skriv en ny kommentar

Anne Lise

Anne Lise

41, Hitra

Jeg er opprinnelig fra Hitra i Sør-Trøndelag, men flyttet til Fet her på Østlandet for 13 år siden. Her bor jeg sammen med min kjære samboer og vår flotte datter. Jeg har passert 40 og synes at tanker og meninger om livet eller andre ting kan være verdt å få skrevet ned noen ganger. Livets skole er også en skole. E-post: alhj@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits